Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Зеленчукови кюфтенца на фурна

Зеленчукови кюфтенца на фурна

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Зеленчукови кюфтенца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дали дегустирането на кюфтета е истинска професия или само така ни се иска насам"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • картофи - 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г (може и извара)
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите тиквички се рендосват на едро ренде, посоляват се и се оставят за 30 минути за да се отцедят от излишната вода.

Сварете картофите във вряща подсолена вода. Оставете ги да се охладят, обелете ги и настържете на едро ренде. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пасира. Сиренето се натрошава с вилица.

Смесете всички продукти в подходящ дълбок съд. Добавете и рендосаните тиквички, които внимателно сте изстискали. Чукнете трите яйца, наръсете с брашно и ситно нарязаните копър и магданоз и подправките.

От този смес с мокри ръце оформете кюфтенца, които поставете на разстояние едно от друго в тава, дъното на която сте постлали с хартия за печене.

Зеленчуковите кюфтенца се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Поднасят се с подлучено с чесън кисело мляко.

Зеленчуковите кюфтенца на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариета
Мариета
Пекох ги на 250 градуса :)
05.08.2013 12:38
1
Мариета
Мариета
Много ми хареса рецептата , аз използвах почти 1 кг. картофи и ми се получиха 3 тави :) наистина мисля, че не са за 8 порции , а доста повече, но рецептата определено си заслужава, защото станаха много хубави и вкусни ! :) Поздравления :) ! Опитайте я няма са съжалявате :) !
05.08.2013 12:31
Eлена
Eлена
Днес, почти цял ден правих тази рецепта...варих, цедих, пасирах,кълцах...спазих всички грамажи и накрая се получи такова количество смес определено не и за осем порции, освен ако кюфтетата не са с големината на футболна топка..Поради причината, че нямах време да пека няколко тави, реших половината във фурната, другата половина да изпържя..Накрая резултата: Една фурна с кюфтета със вкус на варени картофи, тиквички и магданоз/на 180 градуса така стават/, а другата половина пържени, но вътре с хрупащ лук и тиквичка!Ако някой огладня, моля да пише, имам кюфтета за цяла казарма, които всички вкъщи отказват да ядат!Иначе снимката от рецептата е прекрасна!
27.07.2013 16:36
1