Начин на приготвяне
Формите за суфлетата се намазват с масло и се поръсват с галета.
В дълбок тиган или касерола се разтопява маслото, прибавя се брашното, налива се млякото, прибавят се солта и черният пипер. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на соса.
Щом сосът се сгъсти, се прибавят кашкавалът и пармезанът и отново се разбърква внимателно, до разтопяването им.
Тиганът се сваля от котлона и се добавят към сместа жълтъците един по един до хубавото им усвояване.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и лъжица по лъжица се прибавят и те към сместа, като след всяка лъжица се разбърква внимателно.
Сместа се насипва във формите, като не трябва да се пълни повече от 2/3 от обема.
Формичките със суфлето с кашкавал и пармезан се слагат в предварително загрятата на 200 градуса фурна.
Пекат около 20 минути или докато се надигнат над формите и се зачервят хубаво отгоре.
Поднасят се горещи.