Суфле с кашкавал и пармезан

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421646
08/11/2019
"Суфлето се яде, докато е горещо, особено това - за него не ни трябва предупреждение, защото нямаме търпение да го опитаме и то веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за 6 формички
  • краве масло - 2 с.л. равни
  • брашно - 2 с.л. равни
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г, настърган на ситно ренде
  • пармезан - 50 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • краве масло - за намазване на формите
  • галета - за поръсване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Формите за суфлетата се намазват с масло и се поръсват с галета.

В дълбок тиган или касерола се разтопява маслото, прибавя се брашното, налива се млякото, прибавят се солта и черният пипер. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на соса.

Щом сосът се сгъсти, се прибавят кашкавалът и пармезанът и отново се разбърква внимателно, до разтопяването им.

Тиганът се сваля от котлона и се добавят към сместа жълтъците един по един до хубавото им усвояване.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и лъжица по лъжица се прибавят и те към сместа, като след всяка лъжица се разбърква внимателно.

Сместа се насипва във формите, като не трябва да се пълни повече от 2/3 от обема.

Формичките със суфлето с кашкавал и пармезан се слагат в предварително загрятата на 200 градуса фурна.

Пекат около 20 минути или докато се надигнат над формите и се зачервят хубаво отгоре.

Поднасят се горещи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар