Бисквитена торта с халва и шоколад

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор291871764
08/11/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете прясното мляко, маслото и халвата, нарязана на дребни парченца. Ако обичате по-сладки десерти, добавете 2-3 с.л. захар.

Сложете на котлона, докато сместа заври и маслото и халвата се разтопят.

След това махнете от котлона и прибавете шоколада, начупен на парчета. Разбъркайте, докато и той се разтопи. Оставете крема да се охлади до стайна температура.

През това време запечете лешниците в сух тиган за 4-5 минути. След това ги нарежете или смелете в блендер.

В дълбока купа натрошете бисквитите на едри парчета. Прибавете запечените лешници и охладения крем и разбъркайте всичко добре.

Прехвърлете сместа във форма за торта със свалящ се борд (18-20 см). Заравнете с лъжица или шпатула и сложете в хладилник за 2 часа, за да стегне.

Смесете заквасената сметана с 2 с.л. захар и разбъркайте до пълното разтваряне на захарта. Залейте тортата с шоколадовата глазура и приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ.

На другия ден украсете с настърган шоколад и поднесете тази лесна и много вкусна бисквитена торта с халва и шоколад.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар