Пуешка яхния с вино

Пуешка яхния с вино
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Пуешка яхния с вино - не се съмняваме във вкуса, колебаем се с какво питие да гарнираме ястието"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 300 г
  • лук - 200 г
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 к.ч. Педро Хименес
  • бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на късове като за кавърма. В тенджера под налягане, налейте малко олио и запържете месото до златисто. Извадете и заделете.

Нарежете лука на дребно и го задушете в същата мазнина. Добавете царевичното нишесте и запържете за кратко. Налейте виното и бульона.

Изчакайте 5 минути, махнете от котлона и пасирайте соса с пасатор. Върнете месото вътре, затворете тенджерата и варете 10-15 минути яхнията.

Изключете, изчакайте да излезе парата. Отворете и сервирайте топлата пуешка яхния с вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: