Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с тиква и рикота

Брускети с тиква и рикота

RosiRosi
Новак
54712
Брускети с тиква и рикота
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
"Нека има изобилие на трапезата, особено от тази изумителна разядка - брускети с рикота и тиква, която ще впечатли гостите ви"

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г почистена
  • рикота - 250 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 сухо
  • салвия - 2 стръка
  • розмарин - 1 стръка
  • лешници - 50 г /бадеми или орехи /
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • хляб - филии /какъвто предпочитате/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180°С да загрява.

Нарежете тиквата на малки и тънки резени.

Нарежете от салвията, розмарина и лютото чушле на ситно.

Поръсете тиквата, посолете добавете черен пипер и зехтин. С ръце разнесете внимателно по всички парчета тиква. Сложете да се пече.

През това време нарежете няколко листенца от салвията на ситно и добавете към рикотата, овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте енергично. Когато тиквата е изпечена, оставете на страна.

Изпечете филиите хляб /на фурна, тостер или тиган грил/.

Вземете почистена скилидка чесън и натрийте повърхността на хляба. Намажете брускетите обилно с рикотата, сложете от тиквата, поръсете от натрошените ядки, украсете и сервирайте брускетите с тиква и рикота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
перфектно изглеждат, много различно
12.11.2019 23:07
1
Покажи всички подкоментари