Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата с рикота и конфитюр

Кростата с рикота и конфитюр

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кростата с рикота и конфитюр
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Прекарайте следобеда с приятели с кростата със сладко и рикота"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • рикота - 300 г
  • брашно - 320 г
  • масло - 80 мл
  • бакпулвер - 20 г
  • лимони - 1 бр.
  • конфитюр - 350 г по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбийте яйцата, добавете 100 г захар и олио, след което разбийте с телена бъркалка.

Постепенно добавете пресятото брашно с бакпулвера, след което омесете тестото.

Разточете тестото с точилка до дебелина около 5-6 мм, след което го поставете в кръгла форма (диаметър 26 см) върху хартия за печене.

Оставете малко от тесто за украса в накрая.

Смесете сиренето със захарта и настърганата лимонова кора, след което намажете върху кората.

Разпределете сладкото върху сиренето, след което украсете отгоре кростатата с останалото тесто.

Печете пая 40-45 минути на 180 градуса.

Кростатата с рикота и конфитюр е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: