Пържоли, задушени в йенско стъкло

10/11/2019
"Трябва ви подходяща гарнитура и от чинията със задушените пържоли, която стои пред вас, ще започне да блика великолепие, приятен апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 056
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на средно дебели вратни пържоли. В купа се смесва кисело мляко, сол, черен и червен пипер, къри, риган, прясна мащерка само листенца и куркума.

Разбърква се добре и овалваме пържолите в марината. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 2-3 часа да се овкусят.

Изваждат се и нареждаме в тава от йенско стъкло заедно с марината. Налива се чаша бира, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 190-200°C за 2 часа.

Изважда се, сваляме фолиото, сипваме се готварска сметана и разбъркваме - нека да има от сместа и върху самите пържоли.

Запича се без фолио за още 10-15 минути и готово.

Сервираме пържолите, задушени в йенско стъкло топли с гарнитура и резен лимон.

Тези пържоли се топят се в устата.

Страхотни са! Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 23:09
аз бих пробвала и с гърди
0
0