Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки в доритос панировка

Пилешки хапки в доритос панировка

Пилешки хапки в доритос панировка
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Тук определено се съчетават две от любимите ни неща - пилешки хапки и доритос, чудите се как - вижте сами"

Необходими Продукти

  • доритос - 2 пакета (вкус по избор)
  • пилешки гърди - 500 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме доритоса до прахообразно състояние, може и да го смелим с чопър.

Счупваме двете яйца и ги разбъркваме хубаво.

Нарязваме пилешките гърди на малки хапки и ги топим в яйцата, след което ги овалваме в доритоса, докато не се покрият плътно.

Нареждаме пилешките хапки на хартията за печене.

Печем пилешки хапки в доритос панировка на предварително загрята фурна на 200°C горен и долен реотан, докато добият златист загар - за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Мартинова
Елена Мартинова
Получиха се страхотни! Сложих и малко черен пипер, по препоръката на Miss Tasty.
24.07.2024 14:35
Анонимен
Анонимен
Пържени може ли.
14.06.2024 16:49
Анонимен
Анонимен
За колко време се пекат хапките?
10.01.2023 11:35
1
Покажи всички подкоментари
Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих сложила в панировката и няколко щипки черен пипер за екстра пикантност
12.11.2019 22:52
3