Свинско с праз в гювеч

Свинско с праз в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
12/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Само отворете капака на гювеча и се пригответе да бъдете връхлетени от аромата на свинско месце с праз, с вкуса ще се получи по същото - само трябва да опитате една хапка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • свинска мас - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - стрък
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 50 г
  • праз - 1 бр.
  • домати - 500 г червени
  • черен пипер
  • чубрица
  • люти чушки - 1 - 2 бр. сушени
  • магданоз - връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на хапки.

Обелете лука и моркова. Нарежете ги на дребно заедно с целината.

С тиган сложете свинската мас и 1 с.л олио. Добавете месото, лука, моркова и целината.

Задушете ги, докато останат на мазнина и месото промени цвета си. Прибавете червения пипер и доматеното пюре.

Запържете за няколко минути, посолете и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Намалете котлона и оставете да ври за 20 минути.

Добавете праза, доматите, чубрицата, лютото чушле и черния пипер.

Затворете с капак и оставете да се задуши свинското с праз за още 20 минути на тих огън.

Изключете и прехвърлете в гювеч.

Печете свинското с праз в гювеч на 200 градуса в студена фурна до готовност на месото.

Изключете и поръсете с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: