Свинско в гювеч

Свинско в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Всяка уважаваща себе си домакиня е редно да ни покани на гости, когато готви вкусно свинско в гювеч"

Необходими Продукти

  • свинско месо - плешка 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 500 г пресни или стерилизирани
  • царевица - 1/2 кутия
  • чушки - печени 3 - 4 бр.
  • доматено пюре - 1/2 кутия или доматен сок
  • лук - 2 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се месото което е нарязано на хапки, добавя се лукът, червен пипер, черен пипер и малко сол.

В пръстен гювеч се изсипва запърженото месо, чушките, гъбите, картофите и царевицата.

Изсипва се доматения сок и малко вода. Поръсва се с чубрица и се пече на умерена фурна за 100-110 минути.

След изпичане се настъргва малко кашкавал и така на изключена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: