Начин на приготвяне
Яйцата се чукват в купичката на блендера внимателно, за да не попадат части от черупките на яйцата. Ако такива все пак попаднат, внимателно се отстраняват.
Зрелите банани се обелват и разчупват на няколко парченца, след което се слагат в чашката на блендера. Бананите трябва да са добре узрени, на малки кафеви петна, за да бъдат по-сладки и ароматни палачинките.
Добавят се двете супени лъжици овесени ядки и 1 с.л. кокосови стърготини. Накрая се слага и содата бикарбонат.
Всички продукти се блендерат заедно до получаването на гладка хомогенна смес.
Тиганът се загрява, след което се подмазва с малко от кокосовото масло.
Изсипва се от сместа за банановите палачинки по малко и се оформят малки кръгли фитнес палачинки (по големи палачинки са трудни за обръщане и често се разкъсват).
След като се опекат от едната страна, безглутеновите палачинки внимателно се обръщат с шпатула от другата, за да не се разкъсат.
Могат да се гарнират се с течен пчелен мед, кокосови стърготини, плодове по избор (свежи ягоди, малини, киви, банан, манго...)
Коментари