Крокети с агнешки мозък

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
68
19
59
12/11/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • агнешки мозък - 2 бр. /или от друг вид животно в количество около 1 ч.ч./
  • хляб - 1 суха филия, накисната в прясно мляко и отцедена
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бял пипер - 2 - 3 щипки
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките мозъци се почистват и накисват в студена вода за поне един час, след което се подсушават, маха им се ципата и се претриват в купа през по-едра цедка или ситен гевгир.

Лукът се настъргва на едро ренде или се нарязва на много ситно и се задушава в маслото до омекване, обърква се със солта и пипера.

Охлажда се и заедно с натрошената филия хляб и яйцето се прибавят при стритите мозъци. Всичко се омесва хубаво и при нужда от сгъстяване се прибавят 1-2 с.л. галета.

Оставя се покрито със стреч фолио на студено за половин час да постегне, след което се оформят крокети.

Овалват се в галета и се пържат в олиото на среден котлон.

Готовите крокети с агнешки мозък се оставят се да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия.

Поднасят се с цедено кисело мляко.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:36
дали ако дадеш на някого да опита, ще разбере че е мозък
1
0
Sonya Simeonova
Sonya Simeonova
13.11.2019 09:56
Който има чувствително небце, ще го усети, останалите ще питат какво точно е :)
0
0