Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Хайвер»Хайвер от свински мозък

Хайвер от свински мозък

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Хайвер от свински мозък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г мозък
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сминдух - 1 к.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският мозък се измива и почиства. Изкисва се един час в подкислена вода, след което се слага да се свари в подсолена такава. Свареният мозък се изважда и измива със студена вода.

Поставя се в блендер заедно с чесъна и останалите подправки. Пасира се до получаване на гладка смес. Полученият специалитет по желание се украсява с маслини и свежи листенца магданоз и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: