Палачинков сладкиш с райска ябълка

Кристиан АлександровКристиан Александров
Иноватор
184
691
823
280
12/11/2019
"Нищо няма да кажем за този палачинков сладкиш с райска ябълка, просто ще вземем нож и вилица "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо783
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме палачинките. В купа разбиваме яйцата. Добавяме захарта, половината мляко, олиото и цялото брашно. Разбъркваме така получената кашичка хубаво и добавяме останалото мляко, солта, водата и бакпулвера. Разбиваме хубаво сместа с миксер.

Изпържваме тънки палачинки, като намазваме тигана с по малко олио. Оставяме ги настрани.

За плънката на палачинковата торта смесваме изварата, крема сиренето, захарта, ваниловата захар, бакпулвера и яйцата. Оставяме настрани.

Обелваме райските ябълки и ги нарязваме на парченца.

Намазваме тефлонова формичка с масло. Поставяме една палачинка. Върху нея на няколко места поставяме парченца масло.

Отгоре сипваме две лъжици от плънката и поставяме няколко парченца райска ябълка.

Поставяме следващата палачинка и повтаряме.

Така действаме до изчерпване на плънката. Най-отгоре завършваме с палачинка.

Разрязваме внимателно на кръст с остър нож и отгоре на палачинковия сладкиш с райска ябълка на няколко места поставяме парченца масло.

Печем палачинковия сладкиш на 200 градуса 25 минути.

След като сладкишът изстине го поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:39
как се пече - с фурна отгоре и отдолу или на вентилатор?
0
0