Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Сиропиран сладкиш с райска ябълка

Сиропиран сладкиш с райска ябълка

Сиропиран сладкиш с райска ябълка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Нещо много различно от онова, което сте свикнали да хапвате - сладкиш с райска ябълка, ще ви изненада и ще ви стане любим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • какао - 2 равни с.л. черно
  • лешници - 10 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • пюре - от 1 райска ябълка
  • брашно - 200 г
  • крем
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 50 мл
  • крем - за торти на Биосет, 1 пакет, бял
  • пюре - от 1 мека райска ябълка
  • украса
  • бонбони - цветни
  • шоколад - настърган, черен
  • сироп
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за сиропиран сладкиш с райска ябълка първо пригответе захарен сироп от захар и вода на котлона и оставете да се охлади. В купа се разбиват яйцата, захарта, ванилия и лъжица студена вода. Разбива се с миксер, докато се разтопи.

Добавя се черно горчиво какао, обелена райска ябълка на пюре и начукани едро лешници. Разбърква се добре и накрая се пресява брашното с бакпулвера и отново разбъркваме на кексова смес. Сипва се върху хартия в тава с размер 30 на 20 см.

Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25-30 минути. В съд сипваме смес от вода и прясно мляко, аз така си реших, но по указание белият крем се разбива със студена вода 150 мл за 3 минути и се оставя за 15 минути да се сгъсти.

Отделих от крема 1/3 и смесих с пюре от половин райска ябълка и разбърках. На охладения блат изрязах краищата да се оформи с размер на подноса ми, изрезките си намазах с крем и опитах сладкиша.

Блата срязваме на две части и всяка се сиропира. Нарежда се блат, крем с ябълка, блат, бял крем. Отгоре поръсваме с настърган черен шоколад и украса от цветни шоколадови бонбонки MM. Вкусно се получи, това е първият ми сиропиран сладкиш с този плод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
сиропа за сладкиша е хладка вода 100 мл смесена с 3-4 с л захар ,разбъркана докато се разтопи
24.11.2019 11:38