Начин на приготвяне
За рецептата за сиропиран сладкиш с райска ябълка първо пригответе захарен сироп от захар и вода на котлона и оставете да се охлади. В купа се разбиват яйцата, захарта, ванилия и лъжица студена вода. Разбива се с миксер, докато се разтопи.
Добавя се черно горчиво какао, обелена райска ябълка на пюре и начукани едро лешници. Разбърква се добре и накрая се пресява брашното с бакпулвера и отново разбъркваме на кексова смес. Сипва се върху хартия в тава с размер 30 на 20 см.
Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 25-30 минути. В съд сипваме смес от вода и прясно мляко, аз така си реших, но по указание белият крем се разбива със студена вода 150 мл за 3 минути и се оставя за 15 минути да се сгъсти.
Отделих от крема 1/3 и смесих с пюре от половин райска ябълка и разбърках. На охладения блат изрязах краищата да се оформи с размер на подноса ми, изрезките си намазах с крем и опитах сладкиша.
Блата срязваме на две части и всяка се сиропира. Нарежда се блат, крем с ябълка, блат, бял крем. Отгоре поръсваме с настърган черен шоколад и украса от цветни шоколадови бонбонки MM. Вкусно се получи, това е първият ми сиропиран сладкиш с този плод.
Коментари