Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Плодов сладкиш с райска ябълка

Плодов сладкиш с райска ябълка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Плодов сладкиш с райска ябълка
Снимка: Марияна
1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"На този сладкиш с райска ябълка му липсва единствено чаша ароматно кафе. Бързо поправяме грешката и сме готови да хапнем"

Необходими Продукти

  • райска ябълка - 1 бр. голяма
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 1 шепа
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 150 г
  • гореща вода - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с миксер и добавяме захарта. Пак разбиваме много добре, докато стане гъста смес със светъл цвят.

Добавяме на струйка олиото и разбиваме отново с миксера. Смесваме брашната в купичка, заедно с бакпулвера и разбъркваме. Пресяваме със сито и добавяме към кашата.

Обелваме райска ябълка и почистваме от вътрешната излишна част. Използваме зряла ябълка. Настъргваме я и я слагаме вътре в кашата. Смиламе 1 шепа орехови ядки с машинка.

Добавяме канелата и смелените орехови ядки и объркваме само с шпатула или лъжица. Покриваме тава с хартия за печене и изливаме кашата, заглаждаме. Кашата е гъста, но при печенето бухва.

Печем нашия плодов сладкиш на 170 градуса до суха клечка. Вече готов го вадим и оставяме да изстине. В купичка слагаме гореща вода, маслото и пудрата захар и разбъркваме до гладка бяла смес и с нея мажем сладкиша.

Оставяме сладкиша да стегне отгоре и да стане глазурата. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: