Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Жулиен с гъби печурки

Жулиен с гъби печурки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Жулиен с гъби печурки1 / 2
12/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Страхотно вкусно и ароматно предложение за всички, които не са любители на месото"

Необходими Продукти

  • печурки - 400 гр.
  • кашкавал - 120 гр.
  • сметана - готварска 100 мл.
  • масло - 30 гр.
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • магданоз - 5 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на лентички. Запържват се заедно със ситно нарязания лук в предварително загрято масло, на силен огън до златисто, за 5 - 8 мин.

Брашното се размива със сметаната, посолява се. След това се налива в гъбите. Поръсва се с черен пипер.

Гъбите се разделят в малки глинени купички, поръсват се с кубчета кашкавал, поръсват се с черен пипер, пече се в предварително загрята фурнана 200 - 220 градуса, на горно печене около 10 мин. или докато се зачерви кашкавала.

След като са готови се поръсват с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Славчо Хаджийски
Славчо Хаджийски
Какво да коментирам? Изпълних я, но съжалявам. С тези продукти не можаха да се напълнят дори две гювечета. Може би е пропуснат някакъв продукт. Обикновено, когато не се съобщава за колко порции е рецептата, се отнася за четирима човека. Аз не успях двама да нахраня с нея. Затова трябва да се уточнява за какво става дума. Иначе е юрушка работа. В това отношение, водеща роля има сайтът "1001 рецепти".
20.01.2017 12:37