Орехова торта с тиквен крем

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Орехова торта с тиквен крем
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18
"Ако някой ви попита дали искате още едно парче от тази торта, отговорът със сигурност ще бъде положителен"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно от спелта - 360г пълнозърнесто
  • орехи - 90 г смлени
  • кокосова захар - 230 г
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • ванилия
  • сок от лайм - 1 или 1 лимон, може да настържете и кората
  • мляко от спелта - 410 мл
  • зехтин - 100 мл
  • За крема с тиква
  • тиква - 675 г пюре от печена *
  • мед - 230 г
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • какаова маса - 50 г или много черен шоколад
  • какао - 60 г
  • кокосово брашно - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете:

За да приготвите блатовете, сложете всички съставки в една дълбока купа и разбъркайте с помощта на кухненска тел, докато не получите гладка хомогенна кексова смес.

Разделете сместа на 2 и опечете 2 блата. Аз използвах кръгла формичка с размер 22 см диаметър и по-малка също ще стане.

Печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.

Оставете за 10 минути във формичката да се охладят после преместете върху решетка да изстинат напълно.

Тиквения крем:

Сложете горещата тиква в купа и добавете всички останали съставки. Разбъркайте с вилица, докaто получите тъмен шоколадов крем, и оставете да се охлади леко.

Тортата:

След като блатовете са изстинали напълно, разделете крема на 2 и едната част разпределете върху първия блат. Внимателно поставете другия блат и размажете 2-рата част от крема с тиква върху него.

Украсете ореховата торта, както желаете.

Моята украса за тази веган торта се състои в разни бонбони, кантучини и амарети, купени от магазина + домашни тиквени бонбони, едните покрити с шоколад, другите не.

Също така може да покриете вашата орехова торта с тиквен крем кокосови стърготини, пуканки от спелта и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: