Начин на приготвяне
Блатовете:
За да приготвите блатовете, сложете всички съставки в една дълбока купа и разбъркайте с помощта на кухненска тел, докато не получите гладка хомогенна кексова смес.
Разделете сместа на 2 и опечете 2 блата. Аз използвах кръгла формичка с размер 22 см диаметър и по-малка също ще стане.
Печете в предварително загрята на 180°С фурна за около 30 минути или докато клечка за зъби не излиза суха.
Оставете за 10 минути във формичката да се охладят после преместете върху решетка да изстинат напълно.
Тиквения крем:
Сложете горещата тиква в купа и добавете всички останали съставки. Разбъркайте с вилица, докaто получите тъмен шоколадов крем, и оставете да се охлади леко.
Тортата:
След като блатовете са изстинали напълно, разделете крема на 2 и едната част разпределете върху първия блат. Внимателно поставете другия блат и размажете 2-рата част от крема с тиква върху него.
Украсете ореховата торта, както желаете.
Моята украса за тази веган торта се състои в разни бонбони, кантучини и амарети, купени от магазина + домашни тиквени бонбони, едните покрити с шоколад, другите не.
Също така може да покриете вашата орехова торта с тиквен крем кокосови стърготини, пуканки от спелта и розмарин.