Начин на приготвяне
Сложете орехите в гореща вода да се накисват, докато правите останалите неща.
Почистете гъбите от жилавото стебло, така че да останат по-крехките листенца.
Сложете да се свари за 20 минути. Отцедете и подсушете, после преместете в тигана.
Запържете гъбите в зехтина, добавете листата кейл и чушките и запържете всичко до златисто.
Изсипете всичко в блендер, добавете, сушените и пресните черита заедно с босилека и овкусете със сол и черен пипер.
Блендирайте пастета, докато не получите гладък пастет.
Направете сандвичи, като намажете дебел слой от гъбения пастет върху препечени филийки домашен хляб от спелта (има рецепта за него в профила ми).
Украсете сандвичите с пастет от розова кладница със сушени или пресни чери домати и листенце пресен босилек.
Коментари