Начин на приготвяне
В купа чукнете яйцата и добавете настърганите кори и сока на лимоните.
Прибавете ванилиите и разбъркайте.
Добавете олиото и предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера.
Замесете меко тесто.
От тестото оформете топчета /колкото орех/, в средата на всяко топче поставете по 1 орехова ядка и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене.
Поставете тавата с ореховите сладки в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 10-15 минути.
Оставете лимоновите сладки да се охладят, напръскайте ги с розова вода и ги оваляйте обилно в пудрата захар.
Ако не разполагате с розова вода, просто напръскайте ароматните лимонови сладки с обикновена вода.