Начин на приготвяне
В купа натрошете маята и добавете захарта и топлата вода, разбъркайте, да се разтворят, и прибавете брашното, разбъркайте. Покрийте купата и оставете на топло, да се активира (шупне) маята.
Отделно пресейте брашното и добавете солта и разбитите белтъци с вилица.
Прибавете топлото мляко и готовата закваска, замесете меко тесто. Оставете тестото да удвои обема си за около 1 час.
През това време смесете размекнатото масло с жълтъците и 1 с.л. брашно, разбъркайте.
Разделете го на 4 еднакви по размер оформени топки. Всяка топка разточете на правоъгълна кора и намажете с маслената смес, съберете корите 2 по 2 и оставете за 30 минути да си починат.
Навийте корите на рула и нарежете рулата на малки кифлички.
Подредете охлювчетата в тава, постлана с хартия за печене, оставете ги за 30 минути да се надигнат и ги намажете с разбитите жълтък с олиото.
Поръсете със семена (по желание) и поставете пухкавите кифлички Душичка в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.