Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Разтворете маята с 1/2 ч.ч. хладка вода. Към маята добавете 1 с.л захар и 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете сместа на топло, докато шупне.
Готовата мая изсипете към брашното, добавете солта, 3 с.л. олио и двете яйца. Разбъркайте и налейте още хладка вода до омесването на гладко тесто, което да не лепне по ръцете ви.
Свийте тестото на топка, покрийте го с фолио и го оставете на топло, за да втаса.
Готовото тесто разделете на три топки. Разточете всяка топка на кора.
Намажете всяка кора с олио и поръсете със сирене.
Сложете корите една върху друга и свийте на руло. Нарежете рулото на малки парчета.
Обърнете парчетата с разрезите нагоре и ги наредете в намазнена тава.
Разбийте третото яйце и намажете тутманика отгоре. Поръсете със сусам и сложете тавата в загрята фурна.
Изпечете на 180-200 градуса до готовност.
Коментари
Количеството не е уточнено, според брашното е. Важно е тестото да не залепва по ръцете ви.
Опитайте! Наистина е "душичка"!!!
Поздрави!!!