Начин на приготвяне
Тестото приготвих по следния начин: в 300 мл топла вода с 1 с.л. захар разтворих 11 г суха мая, оставих я да се активира.
В голяма купа пресях около 1 кг брашно. Към него прибавих 1 яйце, 200 г кисело мляко, 50 мл олио, 1 ч.л. сол и маята.
Замесих меко нелепнещо тесто. Оставих го за 1 час да удвои обема си. След това го разделих на топчета.
Сложих ги в тавичка с хартия за печене и оставих за 30 мин да втасат отново. Поръсих домашните милинки с натрошено краве сирене и ги залях със смес от 100 г масълце, запържено с няколко супени лъжици галета.
Пекох милинки-душички в предварително загрята фурна на 180°C до получаването на хубав загар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическите милинки със сирене или тези сливенски милинки.