Пастърма без консерванти

16/11/2019
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 571
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата138
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази пастърма без консерванти измийте филето и го подсушете. Вземете тавичка и покрийте дъното с половината пакет сол. Сложете отгоре свинско филе и го покрийте плътно с останалата половина сол.

Сложете в хладилника и оставете така за 48 часа. Извадете и изхвърлете солта. Измийте добре месото и тавичката. Напълнете с вода, сложете месото и оставете отново в хладилника, но този път за 24 часа. Извадете измийте и подсушете.

Сложете подправки за пастърма в тавичка и оваляйте филето от всички страни. Закачете го на кука и оставете на вън да изсъхне.

Аз нямам тази възможност и за това оставих моята пастърма в хладилника, на скара, за две седмици.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар