Пастърма без консерванти

Пастърма без консерванти
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
Порции
1
"Ето как се приготвя вкусна домашна пастърма без консерванти"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 бр.
  • морска сол - 1 пак.
  • чубрица
  • червен пипер - или пушен, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази пастърма без консерванти измийте филето и го подсушете. Вземете тавичка и покрийте дъното с половината пакет сол. Сложете отгоре свинско филе и го покрийте плътно с останалата половина сол.

Сложете в хладилника и оставете така за 48 часа. Извадете и изхвърлете солта. Измийте добре месото и тавичката. Напълнете с вода, сложете месото и оставете отново в хладилника, но този път за 24 часа. Извадете измийте и подсушете.

Сложете подправки за пастърма в тавичка и оваляйте филето от всички страни. Закачете го на кука и оставете на вън да изсъхне.

Аз нямам тази възможност и за това оставих моята пастърма в хладилника, на скара, за две седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Моля за ориентировъчни количества на продуктите
01.12.2021 08:50
1
Биляна Владова
Биляна Владова
ако мога да добавя един съвет от мен- най добре е солта да бъде морска трапезна сол. просто осолява по добре от обикновената йодирана. задълнително да бъде от атанасовско езеро, а не тази от тунис с нея най много да си похабите месото.
22.01.2020 16:38