Консерва от риба

ЛидияЛидия
Новак
1715848311
Консерва от риба1 / 2
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
5
"Страхотно мезе за неочаквани и очаквани гости"

Необходими Продукти

  • речна риба - 2 - 3 кг скобар, мряна /морска риба - скумрия/
  • сол
  • захар
  • черен пипер - на зърна (1 пакетче)
  • дафинов лист - 1 пакетче
  • олио - 500 мл
  • оцет - 400 мл
  • доматено пюре - 1.5 компотен буркан
  • царевица - 300 - 400 г
  • грах - 300 - 400 г
  • боб - 300 - 400 г
  • кисели краставички - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, осолява и оставя да се овкуси в хладилник за 1 денонощие.

Царевицата, грахът и бобът могат да бъдат от консерва или вие да си ги сварите предварително. Киселите краставички ги нарязвате на кръгчета.

Измиват се бурканите, за предпочитане да са на винт.

Първо в буркана се изсипват:2 с.л. оцет, 3 с.л. олио, 1 с.л. захар, 1 к.л. сол, 5-6 зърна черен пипер, 2 листа дафинов лист.

Разбърквате с лъжица и след това се добавят: 3 с.л. доматено пюре, по 1 с.л. царевица, грах, боб и кисели краставички, след това редите парчета риба, като повтаряте още веднъж доматено пюре, царевица, грах, боб, кисели краставички и пак риба. Натискате хубаво, за да се появи мазнина и да стигне до горе, но да остане един пръст разстояние, за да се затвори буркана.

След като напълните бурканите хубаво, ги затваряте и ги варите в дълбока тенджера /казан/ 5 часа, за да се стерилизират.

Като ги сварите изваждате бурканите и ги обръщате с капачката на долу да стоят едно денонощие и след това си ги складирайте в мазето.

Страхотно мезе за неочаквани и очаквани гости.

Консервата от риба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна консерва става!?
08.01.2023 15:05
2
1
Бахтишен Ахмедова
Бахтишен Ахмедова
Дадените количества подправки,за какъв вид буркани са?
09.09.2018 11:41
16
2
Лидия
Лидия
Защо ми сменяте снимката на рецептата????
09.05.2018 08:05