Начин на приготвяне
Количеството и избора на всяка подправка е по ваш вкус.
Тази фритата за закуска се е превърнала в моята специална закуска, когато искам да впечатля гостите и близките си. Разбира се, можете да добавите кашкавал, бекон, каквото ви харесва.
Първо, си приготвяте чери доматките и нарязаните пиперки.
Загрейте фурната си до 180ºC.
Измийте чери доматите. Нарежете на ивици пиперките. Изсипете доматките и пиперката в тава за печене. Подправете ги със зехтин, сол, черен пипер, пресен босилек, мащерка и риган. Количеството и избора на всяка подправка е по ваш вкус.
Печете за 15-20 минути.
В купа разбъркайте добре яйцата. Овкусете ги със сол на вкус и черен пипер. Може да добавите и нарязан пресен босилек или магданоз, ако желаете.
В подходящ тефлонов тиган загрявате олио и краве масло. Когато мазнината се е загряла, изсипете яйцата в тигана. Използвайте тиган с диаметър 18-20 см. Така сместа става по пухкава.
Намалявате котлона на средна степен да се запече за четири-пет минути.
Сложете върху яйцата запечените чери домати и пиперки. С дървена шпатула отлепете половината на фритатата, захлупете я върху другата половина, прегъвайки я на две.
Можете да приготвите тази вкусна фритата в тавичка 18-20 см, като я сготвите за около 15-20 минути заедно с чери доматите и пиперките.
Преместете в чиния и поднесете топли. Тази лесна Фритата-Калцоне със запечени чери доматки и пиперка ще ви харесат и ще бъде една от вашите любими закуски.
Добър апетит!