Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Пица калцоне с кайма

Пица калцоне с кайма

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578081
Пица калцоне с кайма
Снимка: станимира караджова
1 / 2
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Бързо калцоне за гладни хора"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 1 к.л.
  • вода - 250 мл хладка
  • За плънката
  • кайма - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме каймата с лука и след това прибавяме доматеното пюре, разбъркваме и разправяме с риган и черен пипер. Сваляме от котлона да се охлади.

През това време приготвяме тестото.

В контейнера на хлебопекарната слагаме водата, захарта, зехтина и солта, отгоре изсипваме брашното смесено с маята. Пускаме машината да меси гладко тесто, вадим го и оставяме да втаса до удвояване на обема.

След като втаса разделяме на 4 части и всяка раздърпваме на кръгла кора с дебелина 3 мм.В единия край слагаме от запържената кайма и настърган кашкавал.

Захлупваме, притискаме краищата и оставяме да почине 30 минути. Отгоре намазваме с разбито яйце.

Слагаме в тава покрита с хартия за печене и печем затворените пици на 200 градуса за 20 мин.

След като изкараме пицата от фурната, напръскваме с вода и покриваме с кърпа, за да омекне, ако предпочитате пицата хрупкава, пропускате тази стъпка.

Пицата калцоне с кайма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: