Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Моята вкусна Фритата-Калцоне

Моята вкусна Фритата-Калцоне

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Моята вкусна Фритата-Калцоне
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Различна закуска за шампиони - Фритата-Калцоне с чери домати, пак заповядайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • зехтин - 1 - 2 с .л. или олио
  • краве масло - 2 с.л.
  • домати - 8 или 10 бр. гроздовидни
  • пиперки - 2 бр. червени или по ваш избор
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството и избора на всяка подправка е по ваш вкус.

Тази фритата за закуска се е превърнала в моята специална закуска, когато искам да впечатля гостите и близките си. Разбира се, можете да добавите кашкавал, бекон, каквото ви харесва.

Първо, си приготвяте чери доматките и нарязаните пиперки.

Загрейте фурната си до 180ºC.

Измийте чери доматите. Нарежете на ивици пиперките. Изсипете доматките и пиперката в тава за печене. Подправете ги със зехтин, сол, черен пипер, пресен босилек, мащерка и риган. Количеството и избора на всяка подправка е по ваш вкус.

Печете за 15-20 минути.

В купа разбъркайте добре яйцата. Овкусете ги със сол на вкус и черен пипер. Може да добавите и нарязан пресен босилек или магданоз, ако желаете.

В подходящ тефлонов тиган загрявате олио и краве масло. Когато мазнината се е загряла, изсипете яйцата в тигана. Използвайте тиган с диаметър 18-20 см. Така сместа става по пухкава.

Намалявате котлона на средна степен да се запече за четири-пет минути.

Сложете върху яйцата запечените чери домати и пиперки. С дървена шпатула отлепете половината на фритатата, захлупете я върху другата половина, прегъвайки я на две.

Можете да приготвите тази вкусна фритата в тавичка 18-20 см, като я сготвите за около 15-20 минути заедно с чери доматите и пиперките.

Преместете в чиния и поднесете топли. Тази лесна Фритата-Калцоне със запечени чери доматки и пиперка ще ви харесат и ще бъде една от вашите любими закуски.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: