Начин на приготвяне
Пригответе сладкарски крем, като загреете млякото със захарта и ваниловата захар на умерен огън.
Разбийте яйцето и жълтъка с брашното и още много малко мляко и сипете на тънка струйка при непрестанно разбъркване към млякото. Продължете бъркането до сгъстяване на крема - около 4-5 минути на слаб до умерен огън.
Готовият крем покрийте със стреч фолио като, за да не хваща коричка, го прилепите плътно за повърхността му.
Сложете кръглата и много тънка кора бутер тесто във форма за тарт с диаметър 28 см. Краищата оставете да стърчат или подгънете, за да образувате по-дебел борд.
Надупчете с вилица тестото по дъното, за да не се повдига при печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна да се изпече, но без да хваща загар.
Извадете бързо и сипете крема на тънък и равномерен пласт върху полуготовото тесто. Поръсете с кафявата захар и върнете във фурната да се допече до лек златист загар по ръбчетата.
При разтапяне захарта ще се втечни, но после попива в крема и става много вкусно.
След като изключите фурната, оставете тавичката с тарта вътре на отворена врата за 5-10 минути.
Заемете се с орехите, като ги запечете на сух тиган, а след това накълцате или смелите.
Поръсете с тях финия бутертарт.
Може да поднесете това изкушение още докато е леко топло.
Ако желаете вашият бутер сладкиш да не е толкова фин и тънък, може да си приготвите повече крем, както и да гарнирате с различни пресни сезонни плодове.
Да ви е сладко!
Коментари