Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутер Сладкиши»Фин бутертарт с крем и орехи

Фин бутертарт с крем и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фин бутертарт с крем и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
18/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
23 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Бутер сладкиш с вкусен крем и още изненади, който можем да хапваме по всяко време на деня"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 230 г (кръгла форма, 33 см диаметър)
  • кафява захар - 3 - 4 с.л.
  • орехи - 80 г
  • Крем
  • прясно мляко - 300 мл.
  • брашно - 30 г
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • захар - 50 г
  • ванилова захар - 8 г пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сладкарски крем, като загреете млякото със захарта и ваниловата захар на умерен огън.

Разбийте яйцето и жълтъка с брашното и още много малко мляко и сипете на тънка струйка при непрестанно разбъркване към млякото. Продължете бъркането до сгъстяване на крема - около 4-5 минути на слаб до умерен огън.

Готовият крем покрийте със стреч фолио като, за да не хваща коричка, го прилепите плътно за повърхността му.

Сложете кръглата и много тънка кора бутер тесто във форма за тарт с диаметър 28 см. Краищата оставете да стърчат или подгънете, за да образувате по-дебел борд.

Надупчете с вилица тестото по дъното, за да не се повдига при печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна да се изпече, но без да хваща загар.

Извадете бързо и сипете крема на тънък и равномерен пласт върху полуготовото тесто. Поръсете с кафявата захар и върнете във фурната да се допече до лек златист загар по ръбчетата.

При разтапяне захарта ще се втечни, но после попива в крема и става много вкусно.

След като изключите фурната, оставете тавичката с тарта вътре на отворена врата за 5-10 минути.

Заемете се с орехите, като ги запечете на сух тиган, а след това накълцате или смелите.

Поръсете с тях финия бутертарт.

Може да поднесете това изкушение още докато е леко топло.

Ако желаете вашият бутер сладкиш да не е толкова фин и тънък, може да си приготвите повече крем, както и да гарнирате с различни пресни сезонни плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
според мен ще стане още по-апетитно с карамелизирани орехи
18.11.2019 16:31
1
1
Покажи всички подкоментари