Начин на приготвяне
Избираме по-малки, кръгли и приблизително еднакви по размер глави цвекло. Добре е то да е прясно и свежо.
Измиваме го и го нарязваме на тънки еднакви шайби с помощта на резачка за зеленчуци или ренде с приставка за чипс.
В хаванче стриваме скилидката чесън с малко сол. Прибавяме стритите билки, зехтина и нарязаната на ситно мащерка.
В тава поставяме хартия за печене.
Всяка нарязана люспа цвекло топваме в ароматната смес от билки и зехтин.
Подреждаме ги на разстояние едно от друго върху леко намаслената хартия.
Печем в продължение на около 25 минути при около 180°C.
Десетина минути преди да ги извадим от фурната, ги поръсваме с пармезан.
Гарнираме изпечения до хрупкавост чипс от цвекло със сос по желание.
Можем да подправим с тъмен балсамико и да го прибавим към салатата си.