Пълнени чушки по гръцки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пълнени чушки по гръцки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Пълнените чушки по гръцки се поднасят задължително с млечно-чеснов сос и доза любов, приятен апетит"

Необходими Продукти

  • червени пиперки - 800 г, може и замразени
  • патладжани - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • маслини - 100 г, натурални
  • сушени домати - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава, по - малка
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л., изсушен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана обелваме и режем на средни зарчета, които потапяме в солена вода, за да премахнем горчивината.

Лука и скилидката чесън нарязваме на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. След 5-6 минути към тях добавяме отцедените патладжанени кубчета и нарязаните на ивици сушени домати. Овкусяваме със сол и риган.

След като съставките омекнат, прибавяме ориза и разбъркваме, за да не залепнат зрънцата по дъното на тигана. Когато оризът променени цвета си и стане стъклен, доливаме 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон.

Изчакваме зрънцата да поемат от течността и изключваме котлона.

Плънката за пълнените чушки е готова и я подправяме с черен пипер. След като плънката се охлади, прибавяме нарязаните на ивици обезкостени маслини.

Пиперките са почистени от дръжки и семена, а ако са размразени, ги оставяме до последно в хладилник.

Пълним ги с готовата плънка и подреждаме пълнените чушки в тава. Доливаме със зеленчуков бульон до средата на чушките.

Печем пълнените чушки по гръцки в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути.

Поднасяме с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: