Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Домашна бисквитена торта с какао и крем

Домашна бисквитена торта с какао и крем

Домашна бисквитена торта с какао и крем
Снимка: Милена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Домашното винаги е за предпочитане, а когато става дума за торта е задължително"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 300 г
  • домашни бисквити - 30 г (по избор)
  • прясно мляко - 1 л
  • шоколадов пудинг - 2 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • масло - 30 г
  • какао - 1 с.л.
  • орехи - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитената торта е един от любимите десерти на малки и големи.

Преди да започнем с приготвянето на тортата, е необходимо да изберем подходящ съд. Препоръчително е той да бъде с правоъгълна форма.

За крема използваме шоколадов пудинг/нишесте. Приготвяме двата пудинга заедно, следвайки инструкцията на опаковката, като добавяме в млякото маслото. Вместо обикновена захар слагаме кафява на вкус.

Не забравяйте, че кафявата захар е по-малко сладка от бялата, поради тази причина можем да си позволим да сложим малко повече. Много е важно да разбъркаме добре сместа, преди да я прибавим към заврялото мляко, за да не се образуват бучки.

Предварително натрошаваме орехите и домашните бисквити. Подберете домашни бисквити, които нямат глазура, препоръчително е да бъдат твърди с леко портокалов или канелен вкус.

Обикновените бисквити се накисват в топло мляко с какао. Достатъчно е да потопите бисквитите за няколко секунди. Не оставяйте бисквити дълго време в какаото, защото може да се разпаднат или да направят тортата водниста.

Започваме да подреждаме шоколадовата бисквитена тортата, докато готовият крем е още горещ. Първо, нареждаме един ред накиснати бисквити, след това заливаме с малко крем, който трябва да покрие бисквитите.

Поръсваме с натрошените домашни бисквити и отново нареждаме обикновени бисквити.

Редуваме по този начин, докато накрая трябва да приключим с крем.

За финал поръсваме с останалите натрошени домашни бисквити и орехите.

Изчакваме домашната бисквитена торта с какао и крем да се охлади и прибираме в хладилника.

Когато тортата стегне, е готова за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: