Начин на приготвяне
Бисквитената торта е един от любимите десерти на малки и големи.
Преди да започнем с приготвянето на тортата, е необходимо да изберем подходящ съд. Препоръчително е той да бъде с правоъгълна форма.
За крема използваме шоколадов пудинг/нишесте. Приготвяме двата пудинга заедно, следвайки инструкцията на опаковката, като добавяме в млякото маслото. Вместо обикновена захар слагаме кафява на вкус.
Не забравяйте, че кафявата захар е по-малко сладка от бялата, поради тази причина можем да си позволим да сложим малко повече. Много е важно да разбъркаме добре сместа, преди да я прибавим към заврялото мляко, за да не се образуват бучки.
Предварително натрошаваме орехите и домашните бисквити. Подберете домашни бисквити, които нямат глазура, препоръчително е да бъдат твърди с леко портокалов или канелен вкус.
Обикновените бисквити се накисват в топло мляко с какао. Достатъчно е да потопите бисквитите за няколко секунди. Не оставяйте бисквити дълго време в какаото, защото може да се разпаднат или да направят тортата водниста.
Започваме да подреждаме шоколадовата бисквитена тортата, докато готовият крем е още горещ. Първо, нареждаме един ред накиснати бисквити, след това заливаме с малко крем, който трябва да покрие бисквитите.
Поръсваме с натрошените домашни бисквити и отново нареждаме обикновени бисквити.
Редуваме по този начин, докато накрая трябва да приключим с крем.
За финал поръсваме с останалите натрошени домашни бисквити и орехите.
Изчакваме домашната бисквитена торта с какао и крем да се охлади и прибираме в хладилника.
Когато тортата стегне, е готова за сервиране!