Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците и захарта (12с.л.) се разбиват с миксер, добавя се брашното, като аз го пресявам, и накрая към сместа добавям 3-4 с.л. прясно мляко.
Прясното мляко се слага на котлона заедно с ванилията, трябва да се затопли до такава степен, че да може да държим пръста си. Млякото не трябва да кипва, защото яйцата ще се пресекат.
След това се добавя сместа от жълтъци към млякото и започва да се бърка, най-добре с тел. Котлонът не трябва да е силен, за да не загори кремът. Трябва да се сгъсти до положение, в което ако го изсипваме с черпак, да не е много течен и не много гъст.
След като кремът е готов, го оставяме да изстине. През това време разбиваме белтъците с 6 с.л. пудра захар на сняг. Кремът вече е изстинал напълно, добавяме белтъците към него и разбъркваме с дървена шпатула.
Започваме да правим тортата. В тавичка редим ред бисквити, като ги топим в прясно мляко, ред от сместа и така докато свършат бисквитите и крема, като завършваме най- отгоре с крем. След това поръсваме с какао и е готова.