Задушено пуешко бутче с гарнитура

Задушено пуешко бутче с гарнитура

19/11/2019
"Гледаме го това ястие и се чудим от кое да започнем от пуешкото бутче или от гарнитурата"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 021
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 кутийка
  • за гарнитурата
  • аспержи - 4 бр
  • бекон - 4 бр. слайс
  • краве масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги обезкостете. Поръсете ги със сол и черен пипер. Оставете ги така, докато направите гарнитурата.

Измийте аспержите и отрежете долната част. Завийте бекона, така че да покрие цялата повърхност на аспержите.

В тиган разтопете кравето масло с 1 с.л. олио. Изпържете аспержите от всички страни до приятен златист загар. Извадете и заделете.

В същата мазнина сложете пуешкото. Запечатайте от двете страни. Налейте бирата и изчакайте няколко минути, докато се изпари алкохолът.

Намалете котлона, затворете с капак, и задушавайте до готовност на месото.

Извадете и сервирайте задушено пуешко бутче с гарнитура веднага, докато е топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар