Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на кубчета картофите, моркова, пащърнака, лука и домата.
Броколите измийте и разчленете на големи розички, за да се сготвят равномерно с останалите зеленчуци и да не се разваряват.
Измийте и нарежете на парченца и стръка целина и скилидката чесън, а магданоза накъсайте.
Покрийте заленчуците с водата и прясното мляко. Ако ползвате пресен грах сложете и него, а ако имате такъв от консерва, го добавете чак накрая. Изберете млад и крехък, за да стане максимално гладка кремсупата.
Подправете със сол и черен пипер и варете под капак зеленчуковата супа 25 минути.
Към задушените зеленчуци сложете маслото и зехтина и пасирайте на гладък крем. Ако е гъст, разредете с още мляко или вода, а може и с течна нискомаслена готварска сметана.
Поднесете кремсупата от броколи и грах гореща като всяка порция поръсите с ароматен зехтин.
Добър апетит!
Коментари