Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Кремсупа от грах и броколи

Кремсупа от грах и броколи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кремсупа от грах и броколи6 / 6
19/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Кремсупата от броколи и грах е една от любимите ни, а щом я опитате, ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • броколи - 300 г
  • грах - 120 г от консерва или пресен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 100 г
  • картофи - 2 бр. около 270 г
  • пащърнак - 1корен
  • целина - 1 стрък с листата
  • магданоз - 2 стръка
  • домати - 1 бр. среден, добре узрял
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 20 г
  • зехтин - 10 г + за поръсване
  • вода - 600 мл
  • прясно мляко - 100 - 150 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на кубчета картофите, моркова, пащърнака, лука и домата.

Броколите измийте и разчленете на големи розички, за да се сготвят равномерно с останалите зеленчуци и да не се разваряват.

Измийте и нарежете на парченца и стръка целина и скилидката чесън, а магданоза накъсайте.

Покрийте заленчуците с водата и прясното мляко. Ако ползвате пресен грах сложете и него, а ако имате такъв от консерва, го добавете чак накрая. Изберете млад и крехък, за да стане максимално гладка кремсупата.

Подправете със сол и черен пипер и варете под капак зеленчуковата супа 25 минути.

Към задушените зеленчуци сложете маслото и зехтина и пасирайте на гладък крем. Ако е гъст, разредете с още мляко или вода, а може и с течна нискомаслена готварска сметана.

Поднесете кремсупата от броколи и грах гореща като всяка порция поръсите с ароматен зехтин.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
изглежда много много вкусничко. обаче мислех, че ще има някаквъв зелен цвят заради граха и броколи
19.11.2019 10:54
2
1
Покажи всички подкоментари