Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета със сос от хрян

Агнешки шишчета със сос от хрян

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Агнешки шишчета със сос от хрян2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 3 глави червен
  • домати - 3 бр.
  • бекон - 6 бр. ленти
  • за маринатата
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • мента - 2 клонки
  • зехтин - 4 с.л.
  • за соса
  • хрян - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 6 с.л. гъста
  • бяло вино - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на кубчета, като почистваме излишната мазнина. Приготвяме марината от пресования чесън, балсамовия оцет, накъсаните листенца мента и зехтина. С така получения сос заливане агнешкото месо и прибираме поне за 4-5 часа в хладилник.

Доматите нарязваме на половинки и всяка половинка внимателно завиваме в лента бекон. Отцеждаме агнешкото от маринатата, а лука се нарязва на парченца, подходящи за нанизване.

Приготвяме ароматни шишчета като редуваме агнешко месо, домати, увити в бекон или отделно парченца бекон, ако предпочитате, и лук, докато не не свършат продуктите.

Шишчетата се изпичат на силна скара от всички страни, като по време на печенето се заливат с маринатата.

Сметаната се разбива с омекналото масло и бяло вино. Добавя се настъргания корен от хрян. По желание може да добавите бял пипер и сол. Сосът се поднася с готовите шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: