Агнешки шишчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешки шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Агнешките шишчета се пекат на скарата, а ние вече нямаме търпение да станат готови, толкова апетитно миришат"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бут 900 г.
  • лук - 12 бр. (малки главички)
  • дафинов лист - 12 бр.
  • чушки - зелени 3 бр.
  • тиквички - 3 бр.
  • лимони - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - пресен 2 с.л.
  • риган - пресен 1 с.л.
  • зехтин - 150 мл.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе гъст сос, като пасирате леко чесъна и добавете постепенно джоджена, ригана, сока от лимони, зехтина, малко черен пипер и сол.

Сложете предварително нарязаното на малки парчета месо в този сос, похлупете и оставете една нощ в хладилник.

Изчистете зеленчуците. Нарежете зелените чушки на парчета, а тиквичките - на дебели колелца. Нанизвайте ги на шишчетата, като редувате с месото лука и дафиновите листа.

Печете на скара, като от време на време поливате с останалия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: