Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Агнешки шишчета по Софийски

Агнешки шишчета по Софийски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Агнешки шишчета по Софийски1 / 2
21/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Това са най-вкусните агнешки шишчета, които сме опитвали и докато някой не донесе други по-вкусни, ще държим на мнението си"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета като за шишчета, поръсваме ги със сол, черен пипер и чубрица и ги оставяме да престоят за 1 нощ в хладилник.

След това ги слагаме в тенджера и ги заливаме с водата и прясното мляко и кипваме за 5-6 мин.

След като изстине нанизваме парчетата на шишчета и ги печем на скара, като от време на време ги поливаме с разтопено масло.

Между парчетата месо може да нанижем парчета лук, домати и чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: