Агнешки шишчета със сос

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Агнешки шишчета със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежи агнешки шишчета с уникален вкус и дъх на розмарин - сигурна рецепта за незабравими мигове със семейството"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 3 бр.
  • розмарин - 5 стръка
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 75 мл
  • черен пипер
  • За соса
  • кисело мляко - 150 мл
  • мента - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • лук - 2 ч.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите соса, смесете заедно всички съставки и ги сипете в малка купичка. Нарежете агнешкото на кубчета и го сложете в купа.

Смесете настъргания лук, подправките, лимоновата кора и сол, захарта и зехтина, овкусете със сол и черен пипер и сипете върху агнешкото.

Оставете го да се маринова за няколко часа. Отцедете го и нанижете на шишчета.

Запечете на загрят грил, декорирайте с розмарин и поднесете със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: