Начин на приготвяне
Тиквичките се измират, обелва и настъргват на ръчно или електрическо кухненско ренде.
Яйцата се измиват, чукват се внимателно, за да не попаднат части от черупките в купата. Ако има такива, се отстраняват. След това яйцата се разбиват с вилица.
По избор: Една скилидка чесън се обелва и през чесън преса се смачква на паста. Добавя се към яйцата.
Сиренето фета се натрошава и се добавя към яйцата.
Добавят се кисело мляко заедно със содата бикарбонат и се разбърква енергично сместа.
Тавичката се подмазва с олио.
Няколко листа се намачкват, за да стоят рошаво, и се слагат на дъното на тавата. Слага се малко от сместа, след което се покрива с нови няколко намачкани листа. Повтаря се до запълване на тавата.
Готовата баница с тиквички и фета се намазва с малко олио и отгоре.
Пече се в предварително загрята фурна до готовност (около 30 минути).
Върху готовата баница може да се поръси малко риган за аромат.
Коментари