Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Интегрален хляб

Интегрален хляб

Интегрален хляб
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
20/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"Интегрален хляб, който се приготвя лесно и бързо, просто пуснете хлебопекарната и оставете магията да се случи"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • прясно мляко - 20 мл
  • бяло брашно - 300 г
  • типово брашно - 200 г
  • мая - 21 г прясна
  • олио - 1 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки.

Добавете захарта и солта.

Покрийте с брашното и натрошете маята отгоре.

Изберете програма хляб - интеграл и пуснете хлебопекарната.

Ако се наложи, с помощта на силиконова шпатула оберете продуктите по стената на контейнера, затворете и оставете до края на програмата.

Изключете, оставете за 5 минути и извадете интегралния хляб.

Завийте в памучна кърпа и оставете да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: