Начин на приготвяне
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/.
2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато спре да лепне - измесете;
3. Поставете да ферментира (втаса) за 30 мин при 35 градуса;
4. Оформете хляба по ваше желание (кръгъл, продълговат, нарязан в желаната форма), намажете с разбит жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко и малко сол, оставете да ферментират още 30 минути при 35 градуса;
5. Намажете повторно, поръсете със семена по желание;
6. Печете при 170 градуса за 15 минути и при 160 градуса още 10 -15 минути.
Коментари