Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Домашен интегрален хляб

Домашен интегрален хляб

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598277
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен интегрален хляб
Снимка: Gordana Danilov
1 / 5
20/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Насладете се на прекрасния вкус на домашно приготвен ръжен хляб"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 300 г интегрално
  • брашно от елда - 200 г
  • топла вода - 500 мл
  • морска сол - 1 с.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • семена - 2 с.л. смес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 250°C.

Застелете с хартия за печене съда, в който ще се пече ръженият хляб.

Постепенно добавете топлата вода към брашнената смес, за да получите течна маса.

Разтворете бакпулвера и содата за хляб в лимонов сок и смесете с ферментиралата маса брашна вода, добавете част от семената, разбъркайте още веднъж и изсипете в подготвената форма.

Изравнете, залейте с непълна супена лъжица вода, поръсете с останалите семена и печете в добре загрята фурна за 10 минути при 220°C.

След това намалете температурата до 170°C и печете пълнозърнестия хляб още 50 минути.

Охладете изпечения домашен интегрален хляб върху скара, след това го увийте в чиста кухненска кърпа и го нарежете, когато се охлади напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: