Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Интегрален хляб с див чесън и кашкавал

Интегрален хляб с див чесън и кашкавал

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Интегрален хляб с див чесън и кашкавал
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен и здравословен - интегрален хляб, който попада в тази категория ="

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 250 г ечемичено
  • брашно - 300 г пшенично
  • вода - 300 мл, хладка
  • суха мая - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • див чесън - 1 връзка
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта и малко хладка вода и оставете да престои.

През това време слагаме и двете брашна в по-дълбока купа.

В отделна купа разбийте яйцата. Измийте дивия чесън и го нарежете на ивици.

Когато маята се шупне, изсипете я в останалото брашно, омесете и залейте с останалата вода. Добавете сол в тестото за интегрален хляб.

Замесете тесто, след това добавете олиото и яйцата. Замесете тестото отново, след това накъсайте парчетата масло върху тестото и замесете тестото отново.

Добавете дивия чесън, омесете го с тестото и го оставете да престои 1-2 часа.

Изсипете тестото в продълговата тава за печене. Нарежете кашкавала на парчета и залепете в пълнозърнестия хляб.

Загрейте фурната и печете на 200 градуса за 20 минути интегралния хляб с див чесън и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: