Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пуешки черен дроб на тиган

Пуешки черен дроб на тиган

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пуешки черен дроб на тиган
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусно и ароматно ястие, което се приготвя бързо и предизвиква апетита незабавно - пуешки черен дроб на тиган, има ли месце на масата, всичко е точно"

Необходими Продукти

  • пуешки черен дроб - 750 г
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 с.к.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • магданоз
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дълбока купа и слагаме вътре две водни чаши вода и оцет и прибавяме пуешкия черен дроб вътре да престои за около половин час.

Така се отстранява миризмата и кръвта, след което изваждаме, измиваме с течаща вода и подсушаваме със салфетка.

Взимаме тиган слагаме вътре масло и малко олио, за да не изгори маслото, и като се сгорещи мазнината, пускаме едно по едно парчета дроб и бъркаме много малко, за да не се скашка дробът - трябва да са цели хубави парчета.

Поднесете пуешкия черен дроб на тиган в компанията на салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: