Домашна къпана баница

21/11/2019
"Рецепта от бащиното огнище - къпана баница, толкова мека, топла, вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 359
  • Преглеждания за месеца286
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - около 500 г
  • за плънката
  • краве сирене
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от яйцата, солта и брашното.

Разделете на 10 броя равни по големина топки.

Всяка топка разточете на много тънък лист с диаметър на тигана, в който ще я печете.

В широка тенджера затоплете вода. Вземете една кора и я пуснете във врящата вода за една минута.

Налейте в купа студена вода. Извадете кората от топлата вода и я шокирайте в студената.

Извадете и я сложете на дъното на широк тиган, който предварително сте намазали с краве масло.

Поръсете с малко сирене и разтопено краве масло. Вземете втора кора и повторете процедурата.

Постъпете по същия начин и с останалите кори за къпана баница до изчерпване на количествата, като на последната кора вместо разтопено масло сложите цели парчета.

Включете котлона на слаба степен и изпечете баницата от двете страни.

При обръщане на къпаната баница си помагате с голяма чиния.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар