Паниран праз с кайма

MartenichkoMartenichko
Новак
3
9
20/11/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см. Парчетата се пускат във вряща подсолена вода за 5-10 минути, за да омекнат.

Изваждат се, отцеждат се, овалват се в брашно с малко сол, после в разбитите яйца и се пържат в силно сгорещено олио до златисто.

Панираният праз се нарежда в тава. Отделно се запържват ситно нарязаните чесън и лук до златист цвят, прибавят се каймата и доматеният сок.

След като каймата се позапържи и сокът се редуцира, добавяме и магданоза и босилека, черния пипер и подправки по желание.

След това сместа се изсипва върху наредените парчета праз, разпределя се равномерно, прибавя се от водата, в която се е варил празът, и ястието се запича на 180°C за 15-20 мин.

Накрая панираният праз с кайма се поръсва с кашкавала/сиренето и се позапича до разтопяването им.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар